Wijngaard De Kruithof

“Ik kom pas terug als ik Frans spreek als de Fransen!”

In 1972 zei Kees Kruitwagen tegen zijn vader: “Ik ga naar Frankrijk om het wijnvak te leren. Graag zou ik alle wijnstreken in Frankrijk bezoeken om het product, de streek, de mens en zijn gewoontes, de keuken etc. te leren kennen en te doorgronden.” Enigszins aanmatigend voegde hij er aan toe: “Ik kom pas terug als ik Frans spreek als de Fransen!”

Zo leerde hij Frankrijk kennen

Later moest hij bekennen iets eerder dan beloofd te zijn teruggekomen, maar in de drie jaren die hij doorbracht in zijn geliefde Franse streken, werkte hij in de Bourgogne en in Bordeaux, in de Loire en de Elzas en ook de Champagnestreek werd niet overgeslagen. Zijn werkzaamheden betroffen niet alleen de oogst, maar ook kelderwerk, bottelen en selecties samenstellen in het laboratorium, kortom van kelder tot kantoor. Kees werkte bij kleine wijnboeren, bij tussenpersonen en bij exporthuizen. Tijdens zijn vrije weekenden fietste hij al proevend door de regio en ontmoette hij de wijnboeren, werd uitgenodigd mee te eten en zo leerde hij Frankrijk kennen en waarderen; kortom vrijwel elk raakvlak met wijn werd bezocht en letterlijk en figuurlijk beproefd.

Langzaam maar zeker ontrolde zich voor Kees een patroon. Hij kon antwoord geven op de vraag: Waarom smaakt een Bordeaux anders dan een Bourgogne, waarom is het flestype anders, hij trachtte een samenhang te zoeken en te vinden tussen ogenschijnlijke tegenstellingen. De wijnvoedingsbodem kreeg steeds meer vat op Kees en zijn liefde voor het vak wijn kreeg diepgang.

Wij mogen u weer welkom heten bij Wijngaard De Kruithof. Vanzelfsprekend houden wij ons aan de RIVM-richtlijnen en wij verwachten dat ook van onze gasten. De gezondheid van onze gasten blijft op nummer 1 staan.

In ons proeflokaal en op ons terras zorgen wij voor de vereiste hygiënemaatregelen, zitten onze gasten op een stoel en houden zich aan de 1,5 meter afstand. Reserveren is noodzakelijk. Onze gastvrijheid en persoonlijke aandacht voor u blijven, de huisregels zijn aangepast aan de nieuwe richtlijnen. Zo kunnen wij met elkaar weer genieten van een mooi glas wijn en een goed gesprek en voorkomen wij dat het coronavirus toe kan slaan.

Wij heten u weer van harte welkom bij Wijngaard De Kruithof.

Verkoop van kwaliteitswijnen van Nederlandse bodem.

Elke vrijdag en zaterdag tussen 12.00 en 18.00 uur en op afspraak verkoop van onze wijnen. Om thuis van te genieten of om cadeau te geven in een mooie geschenkverpakking. Bezorging of verzending van uw bestelling is ook mogelijk.

Verkoop van onze wijnen blijft als vanouds doorgaan.

  • Heerlijk thuis genieten van een eerlijk glas wijn uit de regio. Local to Local als het nieuwe normaal. Klik hier voor een beschrijving van onze beschikbare wijnen en wijnbeschrijvingen.
  • Verkoop van onze wijnen elke vrijdag en zaterdag tussen 12.00 – 18.00 uur bij de wijngaard. Komt u liever op een ander moment, neem dan gerust contact op met Marion via 06 – 44 46 82 35.
  • Contactloos betalen via pin of mobiele betaling is mogelijk en vanzelfsprekend houden wij ons aan de RIVM-richtlijnen voor wat betreft hygiënemaatregelen en de vereiste 1,5 meter afstand.
  • Bestellen kan ook door een e-mail te sturen naar info@wijngaarddekruithof.nl of door het invullen van het contactformulier via deze website. U ontvangt de factuur via de e-mail.