Over Heerlijk Ophemert

Heerlijk Ophemert is de plek waar al het fijne wat dit mooie dorp te bieden heeft bij elkaar wordt gebracht. Naast dat er in het dorp veel moois te zien is, zijn er ook diverse ondernemers die mooie en eerlijke producten verkopen. Lokaal is er veel te verkrijgen. Wij willen met deze site er mede voor zorgen dat deze mooie en lekkere producten de aandacht krijgen die ze verdienen. Wij geloven dat lokaal tevens eerlijk en lekkerder is.

Een leuk gemoedelijk dorp gelegen aan de rivier de Waal tussen de buurtschap Zennewijnen en het buurdorp Varik. Een dorp met een rijke historie, nadrukkelijk verbonden met het Kasteel Ophemert. In tegenstelling tot vele andere kastelen in de omgeving heeft dit kasteel gelukkig prima roerige tijden weten te doorstaan. Het is nog steeds een sieraad voor het dorp. Voor wie actief wil zijn binnen een vereniging valt er in Ophemert genoeg te doen. Vaak vinden activiteiten plaats in het moderne multifunctionele centrum ‘Huis Op Hemert’. Voor de dagelijkse levensbehoeften hoeft men niet ver te gaan. Voor wie meer wil, liggen Geldermalsen en Tiel dichtbij.

Aan het dorp grenst natuurgebied ‘de Steendert’ met mooie plassen en natuurvriendelijke oevers waarin veel verschillende soorten planten en dieren zich thuis voelen. Hier kun je nog het landschap van voor de ruilverkaveling aantreffen met daarin prominent aanwezig de oude poldermolen die in 2010 vanuit Wadenoijen naar dit gebied is verplaatst. Tussen de dijk en de Waal kun je een prachtige struinroute wandelen.