Het Dijkhuis

HET DIJKHUIS – RESTAURANT

Sinds 2007 is restaurant Het Dijkhuis te vinden in Ophemert. U kunt hier terecht voor lunch en diner. Op maandag zijn wij gesloten. Alle andere dagen zijn wij geopend van 12:00 tot 22:00 uur. We werken met verse producten, waarvan veel uit de streek afkomstig zijn. Ook de kunst aan de muur is van lokale kunstenaars. Wij hebben een prachtig terras aan de voorkant van het pand. Lunchen, dineren, een kopje koffie met gebak of een borreltje drinken, het kan allemaal. Ook hebben wij een prachtig assortiment van wijnen en bieren.

HET DIJKHUIS – EETCAFE

Sinds maart 2010 is in het souterrain van Het Dijkhuis het eetcafé gevestigd. Dat is geopend van donderdag t/m zondag v.a. 16:00 uur. U kunt hier terecht voor een gezellige borrel, maar ook genieten van een eenvoudige en eerlijke maaltijd. In de warme ambiance van het bruin café kunt u genieten van diverse speciaal bieren, zowel van de tap als uit de fles.

HET DIJKHUIS – CAFETARIA

In maart 2016 hebben wij de cafetaria geopend. Die is gevestigd aan de achterzijde in het souterrain. Hier kunt u van donderdag t/m zondag vanaf 16:00 tot 21:00 uur terecht om af te halen. Wij serveren, naast ons standaard assortiment, ook heerlijke verse snacks gemaakt door onze slager en onze huisgemaakte frieten met schil.

BIER BROUWEN

In 2016 zijn we voorzichtig begonnen met het brouwen van ons eigen bier. Eerst op de makkelijke manier met een thuisbrouwsetje maar dat verveelde al snel. Daarna met grote pannen op ons fornuis in de weer, wat er al meer op begon te lijken.

In het begin niet altijd met het gewenste resultaat, om het maar zachtjes uit te drukken. Maar als u ons kent weet u dat wij ons niet zomaar uit het veld laten slaan. Met bloed, zweet en granen zijn we waar we nu beland zijn. Ondertussen hebben we een eigen brouwinstallatie gemaakt (!) en brouwt Hans zo’n 100 a 150 liter per keer. Hierdoor hebben we een product wat een constante kwaliteit waarborgt. Ook onze vergisting is in een zelf gebouwde vergistingskamer. Al met al is brouwen een tijdrovende klus, maar tijd is misschien wel het belangrijkste ingrediënt van bier. Geen kunst en vliegwerk met toegevoegde suikers of andere spullen om het bier maar sneller te vergisten, hoger in alcohol te krijgen of zoeter te maken.

We brouwen veel uiteenlopende stijlen, maar altijd bovengistend. Dubbel, tripel, Quadrupel, blond, al dan niet gedryhopt, amber, bokbier, you name it.

Zelfs het afvullen op fles of fust doen we zelf, zo houd je altijd de controle over wat er met je product gebeurt. Vinden we belangrijk. Vraag aan onze bediening welk bier we van het vat of op fles hebben en kom er eens een of twee proeven. Voorlopig zijn onze bieren alleen bij ons te verkrijgen, ook in cadeaupakket overigens.